Een RVS keukenblad; de voordelen en de nadelen

Roestvrijstaal ook wel Roestvaststaal is niet voor niks een veelgebruikt materiaal in de keuken. Deze keukenbladen hebben een trendy uitstraling en zijn prima te combineren met andere materialen binnen een interieur of een inrichting. Begin met de voordelen en de zijdelingse kanten van een RVS keukenblad.

De voordelen van een RVS keukenblad

1: RVS keukenbladen hebben een trendy en industriële uitstraling

RVS is een materiaal dat zich eenvoudig laat combineren met andere kleuren en materialen. Roestvrijstalen keukenbladen hebben dan ook een tijdloze en robuuste uitstraling. Ze passen in elke interieurstijl, van modern tot stoer industrieel. Je kiest voor een RVS-werkblad als je hecht aan een eigentijdse stijl, maar niet wilt inleveren op levensduur, comfort en hygiëne.

2: Roestvrijstalen werkbladen zijn duurzaam

Een keuken is een investering voor jaren. Kiezen voor een kleine keukenblad maakt deze investering op de lange termijn zeer aantrekkelijk. RVS is een duurzaam materiaal dat ook nog eens bestand is tegen dagelijks gebruik. De levensduur is dan ook erg lang! Door de uitstraling van het materiaal blijft de keuken modern en tijdloos. Een identiek keukenblad, kookbrug of kookeiland is tien theorieën van andere materialen die niet duurder en minder kwetsbaar zijn in het gebruik.

3. Een RVS keukenblad biedt een hygiënische kookomgeving

Een aanrechtblad is gemakkelijk te reinigen. Vlekken en restjes kunnen zich namelijk niet aan het gladde materiaal hechten, omdat het materiaal niet poreus is waardoor en vaste stoffen niet doordringen in het materiaal. De oppervlakte van roestvrijstaal kan worden gereinigd met een sopje of met een biologisch product dat geschikt is voor het reinigen van roestvrijstaal.

De zijkant van een RVS keukenblad

Roestvrijstaal is niet volledig bestand tegen krassen. Iemand sterft dagelijks in de keuken, wil niet werken met verschillende matjes en snijplanken om krassen te vermijden. Deze krasjes geven nu juist aan de keukenbladen de charme van een klein blad. Heb je een hekel aan krasjes, dan kunnen wij een keukenblad maken van cirkelvormige krasjes. Wij noemen deze afwerking richtingloos geslepen.

Offerte aanvragen voor een keuken of keukenblad van RVS?

Benieuwd wat een RVS werkblad kost? Laat je verrassen. Geef je wensen binnen 5 minuten door via onze offerte tool en ontvang binnen 48 uur een vrijblijvende offerte op maat!