Een RVS keukenblad; de voordelen en de nadelen

Roestvrij staal of RVS is niet voor niks een veelgebruikt materiaal voor keukens. Ze hebben een trendy look en zijn prima te combineren met andere materialen binnen een interieur of een inrichting. Hieronder sommen we de voordelen en de nadelen van een RVS keukenblad op.

De voordelen van een RVS keukenblad

1: RVS keukenbladen hebben een trendy en industriële look

RVS is een materiaal dat zich eenvoudig laat combineren met andere kleuren en materialen. Roestvrijstalen keukenbladen hebben dan ook een tijdloze en robuuste uitstraling. Ze passen in vrijwel elke interieurstijl. Van modern tot aan stoer industrieel. Je kiest voor een RVS werkblad als je waarde hecht aan een eigentijdse stijl, maar niet wilt inleveren op comfort en hygiëne.

2: Roestvrijstalen werkbladen zijn duurzaam

Een keuken is een behoorlijke investering. Kiezen voor een RVS werkblad maakt deze investering op de lange termijn zeer aantrekkelijk. RVS is een duurzaam materiaal dat ook nog eens bestand is tegen veelvuldig gebruik. De levensduur is dan ook erg lang! Door de uitstraling van het materiaal blijft de keuken modern en tijdloos.

3. Een RVS keukenblad biedt een hygiënische kook omgeving

Een roestvrijstalen werkblad is makkelijk te reinigen. Vlekken en restjes van eten kunnen zich namelijk niet aan het gladde materiaal hechten. Daarnaast is roestvrij staal niet poreus waardoor bacteriën niet kunnen doordringen in het materiaal. De oppervlakken van roestvrij staal kunnen worden gereinigd met een speciaal reinigingsmiddel voor RVS keukens of met een ander biologisch product voor roestvrij staal.

De nadelen van een RVS keukenblad

Roestvrij staal is niet volledig bestand tegen krassen. Het is daarom verstandig om snijplanken te gebruiken als je bijvoorbeeld eten gaat snijden op het werkblad. Aan de andere kant geven de krassen het Roestvrij staal ook wat charme. Daarnaast kan het zijn dat je vingerafdrukken ziet op het werkblad. Deze verwijder je echter eenvoudig weer met een zachte doek.

Offerte aanvragen voor een keuken of keukenblad van RVS?

Benieuwd wat een RVS werkblad kost? Geef je wensen binnen 5 minuten door door via onze offerte tool en ontvang binnen 48 uur een vrijblijvende offerte op maat!