Onderhoudstips RVS werkblad

RVS werkbladen zijn geliefd om hun duurzaamheid, hygiƫne en moderne uitstraling. Hoewel het onderhoud relatief eenvoudig is, zijn er enkele belangrijke tips om uw RVS werkblad in topconditie te houden. In dit artikel delen we praktische onderhoudstips om uw RVS oppervlak stralend en duurzaam te houden.

Dagelijkse reiniging
Gebruik voor de dagelijkse reiniging een zachte doek en milde zeep. Vermijd schurende reinigingsmiddelen of staalwol, omdat deze het oppervlak kunnen beschadigen. Veeg het werkblad in de richting van de finish om tegendraadse krassen te voorkomen en droog het oppervlak na het reinigen grondig af om kalkaanslag te voorkomen.

Voorkom krassen en vlekken Gebruik snijplanken bij het snijden van voedsel om onnodige krassen op het RVS oppervlak te voorkomen. Maar dit kan ook zo z’n charmes hebben want RVS is daarvoor.

Hardnekkige vlekken en vingerafdrukken
Voor hardnekkige vlekken, zoals kalkaanslag, kunt u een mengsel van warm water en witte azijn gebruiken. Breng het mengsel aan met een zachte doek en spoel het daarna grondig af. Vingerafdrukken kunnen worden verwijderd met een beetje glasreiniger op een microvezeldoek. Wrijf in de richting van de finish en droog het oppervlak vervolgens goed af.

Roestpreventie
Roest op RVS werkbladen kan niet ontstaan maar wel bruine vlekken door blootstelling aan agressieve chemicaliƫn. Om dat te voorkomen, is het belangrijk om het werkblad droog te houden. Mocht u toch bruine vlekken opmerken, gebruik dan een RVS-reiniger of -polish om het te verwijderen.

Periodiek onderhoud. Een periodieke dieptereiniging helpt om uw RVS werkblad glanzend en in goede staat te houden. Gebruik hiervoor de Inno-X polish en een zachte doek. Volg de aanwijzingen en wrijf in de richting van de finish.

Conclusie:
Door deze eenvoudige onderhoudstips te volgen, kunt u genieten van een prachtig en functioneel RVS werkblad dat er jarenlang als nieuw blijft uitzien. Dagelijkse gewoonten en periodiek onderhoud zijn de sleutel tot een stralend en duurzaam RVS werkblad.